Belplan-extensie: belplan back-up of belplan overzichterlijker maken

Belplan-extensie: belplan back-up of belplan overzichterlijker maken

Belplan-extensies zijn belplannen zonder dat deze al aan een telefoonnummer gekoppeld zijn. Dit is handig wanneer je meerdere of langere belplannen moet maken of wanneer je een uitgebreide routering wilt instellen. Daarnaast kan je eenvoudig wisselen tussen verschillende belplannen.

Goed om te weten

 • Een belplan-extensie heeft een intern nummer zodat je deze intern kunt bereiken en testen. Deze is pas extern te bereiken als je deze toevoegt aan een belplan of de inhoud kopieert naar een belplan, aangezien een belplan wel extern telefoonnummer heeft.
 • Als je een belplan-extensie hebt opgenomen in je belplan, kan je na de belplan-extensie geen stappen meer toevoegen aangezien de routering verder gaat in je belplan-extensie.
 • Aangezien de inhoud van een belplan-extensie overeenkomt met een belplan, kan je voor het vullen van je belplan-extensie de belplan tips volgen Belplan tipsBelplan tips

Belplan-extensie aanmaken en wijzigen

Belplan-extensie aanmaken
 • Log in op Freedom
 • Klik op Belplannen
 • Klik op Belplan-extensies
 • Klik op Toevoegen
 • Selecteer een Intern nummer
 • Voer een Beschrijving in
 • Bij Kopieer belplan van selecteer je niets als je blanco wilt beginnen of je selecteert een bestaande belplan of belplan-extensie om met een kopie te beginnen.
 • Klik op Opslaan of Sla op ga naar belplan
image
Belplan-extensie wijzigen
 • Log in op Freedom
 • Klik op Belplannen
 • Klik op Belplan-extensies
 • Wijzig de gewenste belplan-extensie Let op! De opmerking boven in je belplan of belplan-extensie laat je zien waar deze allemaal gebruikt wordt. Pas je deze aan, dan heeft dat effect op de getoonde belplannen of belplan-extensies.
image

Snel wisselen van belplan stappen

Als je regelmatig dezelfde aanpassing moet doorvoeren in je belplannen, kan je er ook voor kiezen om meerdere varianten van je belplan op te slaan als een belplan-extensie. Zo kan je met een paar klikken een ander belplan actief maken voor jouw telefoonnummer. Je kunt er zelfs voor kiezen om belplan-extensie te wisselen in een deel van je belplan. Hieronder kun je 2 voorbeelden bekijken.

Belplan-extensie wisselen (Compleet belplan)

In het voorbeeld hieronder hebben we vooraf 2 belplan-extensies aangemaakt. 801 voor de normale situaties. In dit belplan-extensie staan de stappen opgeslagen die je in een belplan zou verwachten. In 802 hebben we een soort gelijk belplan opgenomen, alleen dan met alternatieve stappen bij grote drukte of minder beschikbare collega’s. Je kan hierin bijvoorbeeld een extra melding opnemen die aangeeft dat het op dit moment erg druk is. Na het opslaan van deze stap en belplan worden de stappen gevolgd van de belplan-extensie.

image
Belplan-extensie wisselen (Deel van het belplan)

In dit voorbeeld wordt er buiten de openingstijden gebruik gemaakt van een spoed dienst. Aangezien deze vaker wisselt, hebben we in het deel ‘Buiten openingstijden’ een belplan-extensie toegevoegd. Dit is een belplan met de stappen om ‘Willem’ te bereiken. Wisselt deze dienst naar ‘Kees’, dan selecteren we de belplan-extensie met de stappen om ‘Kees’ te kunnen bereiken.

image

Back-up van je belplan

Met een Belplan-extensie kun je met een paar klikken een kopie maken van een bestaand belplan. Deze kopie kun je bewaren als back-up voor het geval er een probleem optreedt in je actieve belplan. Je kunt ook een belplan maken op basis van een belplan-extensie. Zo zet je bijvoorbeeld een back-up terug.

Maak een kopie van je belplan of belplan-extensie

- Log in op Freedom - Klik op Belplannen - Klik op Belplan-extensies - Klik op Toevoegen - Selecteer een Intern nummer - Voer een Beschrijving in - Selecteer het belplan of belplan-extensie waarvan je de inhoud wil kopiëren. - Klik op Opslaan

image
Kopieer de inhoud van je belplan-extensie naar een belplan

- Log in op Freedom - Klik op Belplannen - Klik op Toevoegen - Selecteer een beschikbaar Telefoonnummer - Voer een Beschrijving in - Selecteer het belplan of belplan-extensie waarvan je de inhoud wil kopiëren. - Klik op Opslaan

image

Per afdeling een eigen belplan

Stel je hebt een afdeling die via verschillende telefoonnummers (en dus belplannen) bereikbaar moet zijn. Voor deze afdeling maak je een belplan-extensie. Vervolgens plaats je deze in de nodige belplannen. Wil je iets aanpassen voor alleen deze afdeling, dan pas je de belplan-extensie aan. In alle belplannen waar deze belplan extensie is opgenomen is de aanpassing dan direct doorgevoerd. Dit zorgt voor uniformiteit, scheelt je een hoop aanpassingen en creëert een overzichtelijk belplan.

Een keuzemenu met 1 belplan-extensie per keuze.
image

Naar boven ↑