Conference

Goed om te weten: in verband met de coronasituatie en het vele thuiswerken was de Conference-module voor alle Voys-klanten gratis tot en met 31 december 2022. Per 1 januari 2023 is Conference weer een betaalde feature.

Conference vind je in Freedom. Deze functie wordt ook wel ‘Telefonisch Vergaderen’ genoemd. Met deze module krijg je een virtuele vergaderzaal waarin je met een onbeperkt aantal deelnemers kunt vergaderen. Deelnemers kunnen inbellen naar een telefoonnummer en komen zo in de vergaderzaal terecht. Onder het filmpje staat stap voor stap uitgelegd hoe je de conference module kan instellen.

Benodigdheden

• De Module ‘Conference’.
  • Een telefoonnummer.
  • Het besef dat je met een VoIP telefoon, dus zonder deze module, ook een gesprek met drie mensen tegelijkertijd kunt voeren.

Aanmaken Conference module

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk voor ‘Beheer’.
  • Kies voor ‘Conference’.
  • Klik op toevoegen en ga akkoord met de eventuele kosten.
  • Extensie: vul hier een driecijferig nummer in dat je intern kunt bellen om deel te nemen aan de Conference.
  • Beschrijving: Bedenk een mooie beschrijving voor de Conference.
  • Admin wachtwoord: viercijferige code. Dit is het wachtwoord dat jij alleen hebt. Jij bent daarmee de beheerder van de vergaderzaal. De Admin kan op de 3 drukken tijdens de conference en dan wordt de laatste ingestapte beller uit de Conference geknikkerd.
  • Gebruikerswachtwoord: Viercijferige code. Dit is het wachtwoord dat je geeft aan je gasten.
  • Berichtinstellingen: Hier kun je een bericht instellen waarbij door een dame de vraag wordt gesteld om je pincode in te voeren om mee te kunnen doen aan de vergadering. Je stelt daarbij de taal waarin dit gezegd moet worden ook in.
  • Druk op Opslaan.

Instellen in het belplan

• Ga in de menubalk naar ‘Belplannen’ en klik op Toevoegen.
  • Selecteer het telefoonnummer dat je hebt aangemaakt voor de Conference en ga naar de volgende stap.
  • Selecteer in het menu de aangemaakte conference en druk op Opslaan.

Hoe werkt het

• Bel naar het telefoonnummer of de interne extensie.
  • Toets het wachtwoord in.
  • Wanneer je de eerste bent, hoor je een wachttoon.
  • Wanneer iemand de Conference betreedt, hoor je een geluidje en kun je beginnen met praten.
  • Wanneer iemand de Conference verlaat, hoor je een iets ander geluidje.
  • Veel plezier met vergaderen.

Tip: Wil je maar met maximaal 3 personen tegelijkertijd bellen? Veel toestellen hebben de mogelijkheid om een conference call op te zetten. Dan hoef je niet de Module Conference aan te schaffen.