Geluiden

Wat kun je bij geluiden?

Hier vind je alle geluidsbestanden die zijn gekoppeld aan je omgeving. Je kunt hier ook geluiden opnemen, uploaden, verwijderen en downloaden. Deze geluidsbestanden kun je koppelen aan verschillende modules, zoals MeldingenVoicemailWachtrij en Keuzemenu.

Geluid opnemen

Om een geluid op te nemen heb je een computer, laptop of tablet nodig met een ingebouwde microfoon.

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk op Beheer.
  • Selecteer Geluiden.
  • Druk op het tweede icoon van het geluidsbestand dat je wilt downloaden:

image

Geluidsbestand uploaden

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk op Beheer.
  • Selecteer Geluiden.
  • Klik op Toevoegen.
  • Geef je geluidsbestand een Naam en desgewenst een beschrijving.
  • Vink het vakje van de ”voeg melding toe” aan als je dit geluid als melding wil gebruiken.
  • Vink ”bestand uploaden” aan en druk op ”bestand kiezen
  • Kies een reeds bestaand geluidsbestand van je harde schijf. Je mag kiezen uit de volgende bestandsformaten: MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA
  • Geef de opname een naam en klik op Opslaan.
  • Lukt opslaan niet? Check nog even of het wel een MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA bestand is.

Let op: Het geluidsbestand mag niet groter zijn dan 7MB. Na het uploaden wordt het bestand geconverteerd wat de geluidskwaliteit kan verminderen.

Geluidsbestand Downloaden

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk op Beheer.
  • Selecteer Geluiden.
  • Klik op het geluidsbestand dat je wilt downloaden.
  • Vink ‘bestand uploaden’ aan.
  • Achter huidige zie je nu je opgeslagen geluidsbestand.
  • Ga met je muis op dat geluidsbestand staan en klik op je rechtermuisknop.
  • Klik op ‘link opslaan als‘.
  • Geef je bestand een naam, geef aan waar op de computer je deze wil opslaan en druk dan op ‘bewaar/opslaan/save’.
  • Je hebt nu je geluidsbestand op je computer staan.

Tips voor het opnemen van een geluidsbestand

• Liever een dame. Uit onderzoek is gebleken dat mensen het prettiger vinden om een melding van een damesstem te horen dan van een herenstem.
  • Via je smartphone. Je kunt ook een melding opnemen via je smartphone. iPhone heeft daar bijvoorbeeld ‘dictafoon’ voor. Let hierbij wel op de juiste bestandsvorm: MP3, WAV, MP4, M4A, FLAC en WMA bestand kan je in Freedom uploaden.
  • Laat ons het doen. Laat Voys het geluidsbestand voor je opnemen.