Pickupgroep: Pak de telefoon op van een collega met jouw eigen toestel

Pickupgroep: Pak de telefoon op van een collega met jouw eigen toestel

Met een pickup groep kun je inkomende oproepen opnemen die overgaan op een ander toestel binnen de groep (je hoeft dus niet meer te rennen naar het bureau van een collega). Deze module is gratis.

Activeren van de Pickupgroep

• Log in op Freedom
  • Klik op Beheer.
  • Kies voor Pickupgroep.
  • Klik op Toevoegen.
  • Geef de groep een naam, bijvoorbeeld ‘Pickup Sales’.
  • Selecteer alle VoIP accounts die in dezelfde ruimte zitten en die je wilt kunnen overnemen.
  • Klik Opslaan.
image

Hoe neem je een telefoontje over?

Hoe werkt het?

Als een telefoon van een collega rinkelt en je collega niet kan opnemen, dan beantwoord jij die oproep door middel van een Group Pickup. Hieronder lees je wat jij op jouw eigen toestel in moet stellen om het telefoontje over te nemen.

Yealink
  • Druk op *(sterretje)8 en dan de groene knop als je gerinkel in de buurt hoort.
  • Begin met praten.
Webphone
  • Druk op *(sterretje)8. Het telefoontje komt dan bij jou in de Webphone.
  • Druk op ‘opnemen’ en begin met praten.
Voys App
  • Druk op *(sterretje)8. Het telefoontje komt dan bij jou in de app.
  • Druk op ‘opnemen’ en begin met praten.
Cisco
  • Druk op *(sterretje)8 wanneer je gerinkel in de buurt hoort.
  • Neem je hoorn op.
  • Begin met praten.
Gigaset
  • Druk op R*(sterretje)8 en dan de groene knop als je gerinkel in de buurt hoort.
  • Begin met praten.

Veelgestelde vragen

Met welke toestellen werkt het?

We hebben niet alle toestellen getest, maar vermoedelijk werkt het met nagenoeg alle VoIP toestellen.