Pickup groep

Met een pickupgroep kun je inkomende oproepen opnemen die overgaan op een ander toestel binnen de groep (je hoeft dus niet meer te rennen naar het bureau van een collega). Deze module is gratis.

Activeren van de Pickupgroep

• Log in op Freedom
  • Klik op Beheer.
  • Kies voor Pickupgroep.
  • Klik op Toevoegen.
  • Geef de groep een naam, bijvoorbeeld ‘Pickup Sales’.
  • Selecteer alle VoIP accounts die in dezelfde ruimte zitten en die je wilt kunnen overnemen.
  • Klik Opslaan en je bent klaar.

Hoe werkt het?

Als een telefoon van een collega rinkelt en je collega niet kan opnemen, dan beantwoord jij die oproep door middel van een Group Pickup.

Cisco

• Druk op *(sterretje)8 wanneer je gerinkel in de buurt hoort.
  • Neem je hoorn op.
  • Begin met praten.

Yealink

• Druk op *(sterretje)8 en dan de groene knop als je gerinkel in de buurt hoort.
  • Begin met praten.

Gigaset

• Druk op R*(sterretje)8 en dan de groene knop als je gerinkel in de buurt hoort.
  • Begin met praten.

Webphone

• Druk op *(sterretje)8. Het telefoontje komt dan bij jou in de Webphone.
  • Druk op ‘opnemen’ en begin met praten.

Voys App

• Druk op *(sterretje)8. Het telefoontje komt dan bij jou in de app.
  • Druk op ‘opnemen’ en begin met praten.

Met welke toestellen werkt het?

We hebben niet alle toestellen getest, maar vermoedelijk werkt het met nagenoeg alle VoIP toestellen.