Tijdelijke Omleiding: alle telefonie naar één voicemail

1. Wat kan je met de Tijdelijke Omleiding?

Met de functie Tijdelijke Omleiding is het mogelijk om ad hoc alle telefoonnummers, inclusief onderliggende belplannen, door te schakelen naar een bestemming. Op dit moment is het alleen mogelijk om tijdelijk om te leiden naar een voicemail. De omleiding blijft actief tot zolang jij aangeeft.

In het onderstaand filmpje legt collega Rixt uit wat je precies met de Tijdelijke omleiding kan en hoe je dit instelt. Liever een stap voor stap uitleg? Scroll dan even naar beneden.

1.1 Tijdelijke Omleiding instellen in Freedom

De Tijdelijke Omleiding is in te stellen via het Dashboard in Freedom. Volg hiervoor de volgende stappen

• Log in op Freedom.
  • Je zit nu op het Dashboard.
  • Klik op Omleiding instellen.
  • In de dropdown kan je kiezen uit de voicemails die beschikbaar zijn. Geef aan welke je wil toevoegen.
  • Selecteer de einddatum en eindtijd
  • Klik op Omleiding starten.

Vanaf nu worden al je telefoonnummers omgeleid naar de geselecteerde voicemail. Wil je toch een andere voicemail selecteren? Klik dan op de knop Wijzigen.

Let op:

• De Tijdelijke Omleiding is actief tot de aangegeven datum en tijd. De omleiding stopt daarna automatisch en je telefonie zal dan de normale routeringen van je belplannen volgen.
  • Wil je de tijdelijke omleiding eerder stop zetten? Klik dan op Omleiding stoppen.
image
image

1.2 Tijdelijke Omleiding instellen in de App

De Tijdelijke Omleiding is in te stellen via de instellingen in de app. Volg hiervoor de volgende stappen

• Ga naar Profiel.
  • Klik op jouw bedrijfsnaam.
  • Ga naar Tijdelijke Omleiding.
  • Klik op Tijdelijke Omleiding opzetten.
  • Kies welke Voicemail je wilt gebruiken.
  • Geef aan tot wanneer je deze Voicemail erop wil zetten.
  • Druk op Omleiding starten.

Wil je toch een andere voicemail of tijd selecteren?

• Klik dan op de knop Omleiding aanpassen.
  • Wil jij de omleiding eerder stoppen, druk dan op Huidige omleiding stoppen.
image
image
image

1.3 Tijdelijke Omleiding instellen in de Webphone

Tijdelijke omleiding toevoegen

• Open de Webphone.
  • Klik op Instellingen.
  • Ga naar Organisatie.
  • Klik op Omleiding instellen.
image

Tijdelijke omleiding toevoegen

• Open de Webphone.
  • Klik op Instellingen.
  • Ga naar Organisatie.
  • Klik op Omleiding instellen.
  • Selecteer Voicemail.
  • Kies welke voicemail je af wil laten spelen.
  • Kies Start omleiding.
  • De tijdelijke omleiding is nu actief.
image
image

Tijdelijke omleiding wijzigen

Wijzigen

• Ga naar de Webphone.
  • Klik op instellingen of op de rode balk op wijzig omleiding..
  • Ga naar Organisatie.
  • Druk op Wijzig omleiding.
  • Selecteer een andere voicemail.
  • Klik op Wijzig omleiding.
image
image
image

Tijdelijke omleiding stoppen

Wijzigen

• Ga naar de Webphone.
  • Klik op instellingen of op de rode balk op wijzig omleiding..
  • Ga naar Organisatie.
  • Druk op Stop omleiding.
image

Veelgestelde vragen

Kan ik verschillende tijdelijke omleidingen toevoegen?

Nee, dit is op dit moment niet mogelijk. Mocht je dit wel een handige optie vinden, geef dit dan door op voys.nl/verbeteringen.

Hoe kan je zien dat de tijdelijke omleiding actief is?

Dan zien al je collega’s dit bovenin de balk van Freedom, de Webphone én in de Voys app.

Ik kan de tijdelijke omleiding nergens vinden?

Om gebruik te kunnen maken van de tijdelijke omleiding moet je gebruikersaccount lid zijn van de rechtengroep Beheer.