Variabele callernaam

Met de optie Variabele callernaam kun je een naam meesturen naar je VoIP-telefoon. Zo is de Variable callernaam handig als je gesprekken aan neemt vanuit verschillende bedrijven/telefoonnummers of als je wil zien welke keuze iemand heeft gemaakt in je keuzemenu. In dit laatste geval voeg je de variabele callernaam toe na de keuze in je keuzemenu.

Variabele callernaam toevoegen in Belplan.

• Login in  Freedom.
  • Klik op Belplannen.
  • Klik op jouw telefoonnummer.
  • Klik op Belplan wijzigen.
  • Druk boven je VoIP-account, gebruiker of Belgroep op stap toevoegen.
  • Selecteer Variabele callernaam.
image
  • Je kan kiezen voor Voorvoegsel of Vervang.
    • Bij Vervang stuur je alleen nog maar de tekst van de Variabele callernaam mee.
    • Bij Voorvoegsel stuurt hij naast de tekst van de Variabele callernaam ook het telefoonnummer van de klant mee.
    • Maak de Variabele callernaam niet te lang, er passen maar een beperkt aantal tekens in je scherm. Kies zoals hieronder in het voorbeeld voor een afkorting of een gedeelte van de bedrijfsnaam.

• Klik op Wijzigingen opslaan.
  • Klik op Opslaan.

Veelgestelde vragen

Waar moet ik op letten als ik een filter in mijn belplan heb?

Een Variabele callernaam moet altijd onder of eventueel in het filter gezet worden, zet je een Variabele callernaam boven het filter dan werkt het niet.

Ik heb de variabele callernaam ingesteld, maar het werkt niet.
  • Maak je gebruik van een vast toestel of de Voys App voor iOS? En heb je de contactgegevens van de beller opgeslagen in je contactlijst? Dan wordt de Variabele callernaam niet getoond op je scherm. Je ziet dan de naam van de beller zoals deze staat opgeslagen in je contactlijst.
  • Bij iOS kan in sommige gevallen maar één callernaam te zien zijn, telefoonnummer of callernaam. Het kan dus zijn dat deze optie niet goed werkt bij jouw telefoon. Misschien is in dat geval de variabele aankondiging een optie voor jou.