Wachtmuziek

Wat kan je met wachtmuziek?

Met wachtmuziek zet je je bellers in de wacht met een mooi muziekje.

Wachtmuziek is gratis functionaliteit en kun je op twee manieren gebruiken:

• Met de wachtrij: Wanneer je de module Wachtrij gebruikt, kun je de wachtenden muziek of meldingen van jouw keuze aanbieden
  • In de wacht zetten: Wanneer je iemand in de wacht zet op je toestel, wordt de door jou ingestelde wachtmuziek gedraaid. Let op: wachtmuziek werkt niet in combinatie met gesprekken die via Klik-en-bel zijn opgezet.

Rechten

• Afhankelijk van de muziekkeuze dien je gelden af te dragen aan Buma Stemra.
  • Je bent zelf verantwoordelijk voor deze muziekkeuze.
  • Er is online rechtenvrije muziek te vinden. We hebben hier ook een aantal mogelijkheden die je kan gebruiken.

Wil je zien hoe je de wachtmuziek instelt? Bekijk dan het filmpje hieronder! Heb je liever een stap-voor-stap beschrijving, scroll dan even naar beneden.

Afspeellijst toevoegen

• Log in op Freedom.
  • Klik in de paarse balk op ‘Beheer’.
  • Kies voor wachtmuziek.
  • Kies voor toevoegen
image
  • Naam: Geef de afspeellijst een beschrijving.
  • Geluidsbestanden: Hier kun je meerdere geluidsbestanden uploaden vanaf je computer. Deze geluidsbestanden mogen maximaal 30 MB groot zijn en het moet .mp3, .wav, .mp4, .M4A, WMA of FLAC zijn.
  • Instellingen: Hier vink je aan of je wilt dat de wachtmuziek ook gebruikt wordt in de wachtfunctie op je telefoon wanneer je zelf uitgaand belt. Staat het vinkje uit, dan werkt de wachtmuziek alleen voor inkomende oproepen voor de nummers waar je de wachtmuziek in het belplan hebt gezet.
  • Klik op ‘Opslaan’

Activeer de Wachtmuziek in het Belplan door deze in een stap voor de Wachtrij, Belgroep of een VoIP-account te zetten.

Gratis tips

• Niet iedereen houdt van Heavy Metal
  • Niet iedereen houdt van Frans Bauer