Instellen Aastra

icon

Zo stel je een Aastra in

Op deze pagina vind je de instellingen voor Aastra SIP toestellen. De handleiding bevat screenshots van de Aastra/Mitel 6863i (3.3.1.7087) en kunnen afwijken van andere Aastra toestellen.

icon

IP-adres achterhalen

Als eerste moet je het IP-adres van het toestel achterhalen. Dit doe je als volgt:

• Druk op de tandwieltoets op het toestel
  • Vervolgens ga je met de pijltjestoetsen naar ‘Phone Status’ en druk je op ‘Enter’ (pijltjestoets naar rechts)
  • Ga vervolgens naar ‘IP&MAC Addresses’ en druk daarna op de ‘Enter’ toets. Je ziet nu het IP-adres.

icon

Instellen van de telefoon

Het instellen kun je via een pc of laptop doen die in hetzelfde netwerk zit als je toestel. Vul daarvoor het IP-adres van het toestel in in de URL balk van je browser. Je krijgt nu een loginscherm te zien. Hier vul je de volgende gegevens in:

• Gebruikersnaam: admin
  • Wachtwoord: 22222

Je komt nu op de statuspagina van het toestel.

Instellen VoIP-account
  • Klik op Global SIP.
  • Vul bij ‘Phone number’., ‘Caller ID’ en ‘Authentication name’ het Account ID van je VoIP-account in. Ga hiervoor naar freedom.voys.nl. Klik op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter het VoIP-account zie je het account ID staan. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
  • Bij ‘Password’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
Overige instellingen
  • Neem de instellingen uit onderstaand screenshot over.
  • Let op: Het is aan te raden om de lokale SIP poort voor elk toestel te scheiden. De Local SIP Port hangt af van je VoIP-account ID. Stel dat je account id 123400007 is, dan vul je hier 5067 in. Je neemt de laatste cijfers van je VoIP-account en dit tel je bij 5060 op. Dan krijg je 5060+007=5067. Zo wordt elke Local SIP Port uniek en dit is makkelijker voor je router.

image
  • Klik op Save settings.
  • Ga naar Preferences.
  • Neem onderstaande instellingen over.
    • Tone Set = Europe
    • Time Format = 24h
    • Date Format = DD-MM-YY
    • image
  • Klik daarna op Save Settings.

Als alles goed is gegaan, is je VoIP-account geregistreerd. Dit check je door op System Information te klikken. Onder het kopje SIP status zie je of je toestel geregistreerd is (status is Registered).

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.

Contact Kom je er met onze hulppagina’s toch niet helemaal uit, klik dan op het bel icoontje rechtsonder de pagina om een afspraak in te plannen!