Cisco SPA112

Dit is een ATA die geconfigureerd kan worden voor een analoge telefoon, fax of een modem. Bij ons zijn de instellingen voor een fax bekend, voor de koppeling met overige hardware kan een Cisco SPA112 mogelijk een oplossing bieden, echter hierover kunnen wij geen garantie geven. Ook leveren wij geen ondersteuning bij andere ATA toepassingen dan fax. We raden aan om altijd de laatste firmware te gebruiken.

Firmware upgrade

• Upgrade de firmware van de ata, dit gaat als volgt:
  • Standaard staat in de configuratie de SIP port op 5061. Let er op dat je deze wijzigt als één van je andere toestellen deze poort al gebruikt. We adviseren altijd unieke poorten te gebruiken. Je kan dit vinden onder het tabblad "Voice", dan klik je vervolgens links in het menu op "Line 1". Daar kan je onder het kopje SIP Settings de SIP port invullen deze staat standaard dus op 5061. Vul hier een unieke poort in.

Alarmcentrale of pin apparaat

Wanneer je gebruik gemaakt van een ATA met een alarm-centrale of pin-apparaat geeft de het direct uitbellen (zonder timeout) vaak problemen. We raden dan aan een dialplan met een minimale timeout van 1 seconde te gebruiken.

image

Voorbeeld voor een dialplan voor 10 nummers met 1 seconde timeout:

xxxxxxxxxxS1

Gebruik het volgende dialplan indien de alarmcentrale een 0 kiest voor buitenlijnen:

<0,:> xxxxxxxxxxS1

Troubleshooting

Indien er problemen ontstaan bij het faxen kunnen de volgende instellingen mogelijk een oplossing bieden.

Deze instellingen staan onder [audio configuration]

• Prefered codecs: 1. G711a 2. G711u
  • Echo canc enable: No
  • Fax passthru codec: G711a
  • Fax passthru method ReINVITE
  • Fax enable T38: yes