TAPI

Uit Help
Ga naar:navigatie, zoeken

Een Telephony Application Programming Interface, kortweg TAPI stelt je in staat om te bellen vanuit verschillende applicatie in Microsoft Windows. Hiermee wordt het mogelijk om bijvoorbeeld een telefoonnummer aan te klikken in Microft Outlook. De telefoon op je bureau zet dan de verbinding op naar het betreffende nummer. Ook kunnen CRM pakketten maken gebruik van TAPI.

Met de SIPTAPI van het bedrijf IPCom wordt het mogelijk om SIP geschikte apparaten te laten bellen met een een klik op de muis. De basisversie van de SIPTAPI is gratis te downloaden.

Wanneer je gebruik wilt maken zijn er een aantal punten om rekening mee te houden.

• De SIPTAPI is alleen beschikbaar voor Microsoft Windows (Let op: Niet elke Windows versie wordt ondersteund).
  • De applicatie waarmee je wilt gaan bellen moet TAPI ondersteunen.
  • Auto answer werkt op dit moment nog niet goed samen met het telefonieplatform.
  • De betaalde versie van SIPTAPI heeft ook ondersteuning voor binnenkomende gesprekken. De gratis versie is alleen bedoeld om mee uit te bellen. Er is nog niet getest met inkomende gesprekken in combinatie met het VoIP platform.

SIPTAPI is door een andere partij geprogrammeerd, hierdoor kunnen wij er geen ondersteuning op bieden.