Instellen Groundwire

Groundwire is een betaalde softphone, beschikbaar voor Android en iOS. Volg de volgende stappen om Groundwire te installeren en configureren.

• Download Groundwire.
  • Open Groundwire.
  • Klik op Algemene SIP account / New Sip account.

Nieuw Account

• Vul bij Gebruikersnaam / Username je VoIP-account ID in.
  • Bij Wachtwoord / Password vul je het wachtwoord van je VoIP-account in.
    • Klik op Beheer
    • Klik op VoIP-account
    • Achter elk account zie je het Password staan. Kies het Password uit van het Account ID dat jij hiervoor hebt gekozen om te gebruiken met Groundwire.

Overige instellingen

Onderstaande instellingen zijn gegevens die je in moet vullen om deze softphone te laten werken via ons platform.

• Domein / Domain: ha.voys.nl
  • Schermnaam / Display name: Vrij in te vullen, kies voor je eigen naam of je interne nummer.
  • Vul bij Titel / Title en Display as het interne nummer in van je VoIP-account (bijvoorbeeld 201).

Push Notifications zorgen ervoor dat je ziet dat de gesprekken op je telefoon binnen komen ook al draait de app op dat moment niet.

iOS

Bij iOS kies je bij Incoming Calls voor Push Notificaties

• Wanneer je dit selecteert krijg je ook de Push Opties te zien. Klik deze aan en zet het schuifje bij Single Instance aan.

Android

• Bij Android krijg je een pop-up over Push Notifications in je scherm, druk op Agree.
  • Heb je dit niet gedaan, druk dan nadat je het account aangemaakt hebt in het belscherm op de drie stipjes rechtsbovenin.
  • Druk op Settings, wijzig bij Incoming Calls off naar Push Notifications.

Ga terug naar de vorige pagina en selecteer ‘Geavanceerde instellingen’

• Druk op de audio Codecs voor WiFi.
  • Sleep iLBC naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs.
  • Ga 1 stap terug en druk op Codecs voor 3G of Codecs for mobile data.
  • Sleep iLBC naar boven te schuiven door op de streepjes te drukken en te slepen naar de geactiveerde codecs of enabled codecs.

Ga vervolgens terug naar ‘nieuw account’ en druk rechts bovenaan op ‘bewaar/ het vinkje’. Je kan nu bellen en gebeld worden op je account.

Tip voor iOS:Wanneer je problemen ervaart met de audiokwaliteit via Wi-Fi kun je er voor kiezen om de audio altijd over 3G/4G te laten gaan, ook als je via Wi-Fi bent verbonden.Onder Instellingen -> Voorkeuren -> 3G / Wi-Fi Keuze kun je ‘Voorkeur voor 3G voor Spraak selecteren’.