MS Teams connector gebruikershandleiding

In deze handleiding gaan we er van uit dat je al bent ingesteld om Teams te bellen. Hier wordt beschreven hoe je Click-to-Dial kunt instellen, zodat je op telefoonnummers op webpagina’s kunt klikken en Microsoft Teams automatisch kunt bellen.

Click to Dial configuratie

De PBX weet niet wanneer oproepen in de wacht worden gezet, dus er kan geen aangepaste wachtmuziek wordt voor de beller afgespeeld.

Er zijn drie stappen om Click to Dial op jouw pc te activeren:

• Zorg ervoor dat Click To Call for Skype For Business niet is geïnstalleerd
  • Stel Microsoft Teams in als de standaardapp om te bellen
  • Installeer een browserplug-in om telefoonnummers klikbaar te maken

Hieronder lees je hoe je ervoor kan zorgen dat elke stap goed gaat:

Zorg ervoor dat Click to Call voor Skype For Business niet is geïnstalleerd

• Sluit alle browservensters en tabbladen.
  • Selecteer vanuit jouw systeeminstellingen Programma’s toevoegen / verwijderen.
  • Selecteer in de weergegeven lijst Skype voor Bedrijven, indien vermeld, en verwijder deze eerst.
  • Selecteer vervolgens Skype voor bedrijven.
  • Klik om te bellen en klik op Verwijderen.

Microsoft Teams instellen in als de standaardapp om te bellen.

• Ga naar jouw systeeminstellingen en selecteer Standaard apps.
  • Blader omlaag naar de onderkant van de lijst en selecteer ‘Kies standaard-apps op protocol.’
image
  • Blader door de lijst met protocollen om TEL te vinden en stel dit in op Microsoft Teams:
image

Installeer een browserplug-in om telefoonnummers klikbaar te maken

Afhankelijk van jouw browser kan het mogelijk zijn dat je een plug-in moet installeren om telefoonnummers in klikbare links te veranderen. Er zijn veel verschillende plug-ins beschikbaar en hoewel we hieronder enkele voorstellen, zijn we er niet aan verbonden en kunnen we niet verantwoordelijk worden gehouden voor hun tekortkomingen.

Untitled

BrowserStatus
Microsoft Edge
Ingebouwde functionaliteit, geen plugin nodig
Internet Explorer
Niet beschikbaar
Google Chrome
Plugin Vereist. Suggestie SIP Click to Call (selecteer tel:NUMBER in het configuratie menu)
Firefox
Plugin Vereist. Suggestie TelNowEdge Click-to-Call

Click to Dial in gebruik nemen.

Wanneer je een telefoonnummer op een webpagina ziet, kun je er met de linkermuisknop op klikken om de oproep via Teams te plaatsen. Mogelijk word je gevraagd of je MS Teams wilt starten en of je dit als standaard actie wilt gebruiken.

Je zou dan een dialoogvenster moeten zien met de vraag: ‘Wilt u dit nummer bellen?’

Let op: Sommige websites kunnen nummers bevatten met spaties tussen cijfers, en dit kan ertoe leiden dat ze in sommige browsers niet correct bellen.

✍️
Ik heb Feedback op jullie help systeem!

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden? Bel dan onze Klantgeluk collega’s op +31 50 700 9920  of stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl.

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden? Bel ons Team Klantgeluk op 050 211 1522 of  stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl.