3CX

icon

Bij Voys kan jij 3CX via TLS/SRTP (encrypted) connecten. Lees in deze handleiding hoe jij die koppeling voor elkaar kan krijgen.

Let op! Wil jij het 3CX-telefoonsysteem op een externe cloudinfrastructuur gebruiken, dit is niet mogelijk in combinatie met Voys. Daarvoor zou Voys actief 3CX moeten gaan verkopen en wij hebben de keuze gemaakt dit niet te gaan doen.

icon

3CX koppelen aan een Voip-trunk

• Login in Freedom.
  • Ga naar Beheer.
  • Klik op VoIP-Trunk.
  • Klik op wijzigen icoon bij de VoIP-trunk of voeg eerst een VoIP-Trunk toe.
  • image
  • In het overzicht zien we het Account ID en desbetreffende Wachtwoord staan. Noteer deze.

Asteriks

• Ga naar jouw Asterisk omgeving.
  • Klik in het linkermenu op SIP Trunk.
  • Klik op Add SIP Trunk.
    • Selecteer bij Select Country: Generic.
    • Selecteer bij Select Provider in your Country: Asterisk.
    • Geef bij Main Trunk No jouw telefoonnummer op, startend met landnummer (31) en zonder nul. Bijvoorbeeld: 31501234567.
    • Klik op OK.
image
  • Vul bij Registrar/Server/Gateway Hostname or IP en Outbound Proxy de SIP Server die je hebt gekregen.
  • Corrigeer bij Number of SIM Calls het aantal gelijk aan het aantal gelijktijdige gesprekken van de Trunk in de portal.
  • Selecteer bij Type of Authentication: Register/Account Based.
  • Vul bij Authentication ID het Account ID in.
  • Vul bij Authentication Password het bijbehorende wachtwoord in.
image
  • Klik op het tabblad Options.
  • Wijzig de Re-Register Timeout naar 1800.
  • Wijzig het Transport Protocol in UDP.
  • Wijzig de IP Mode in IPV4.
  • Selecteer G.711 A-law en klik op Move Up.
  • Klik op OK.