Ms Teams

icon

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is een samenwerkingsplatform dat chat, vergaderingen, bestandsopslag en integratie van applicaties combineert. Het is ontworpen om teams te helpen efficiënter te werken en te communiceren, vooral in een tijd waarin veel mensen op afstand werken. Met behulp van de integratie met Voys verrijk je Microsoft Teams (app) met de telefonie van Voys. Op zoek naar meer uitleg? Dan is deze blog misschien iets voor jou.

icon

Een aantal voordelen op een rij:

• Onbeperkt zakelijk bellen en gebeld worden in Teams
  • De gespreksstatus van je collega’s bekijken
  • Gesprekken efficiënt doorverbinden naar je collega’s
  • Alle voordelen van de zakelijke cloudtelefonie van Voys

En dat alles gewoon in de vertrouwde Teams-omgeving. Zo komen alle interne en externe communicatiestromen samen op één plek.

icon

FAQ over Ms Teams

Welke Office 365-licenties heb ik nodig?

Om bellen voor Microsoft Teams mogelijk te maken, hebben gebruikers de Microsoft Phone System add-on nodig. Met deze add-on licentie kan het toetsenblok in de Microsoft Teams-client worden weergegeven op alle apparaten die je voor Teams gebruikt. De add-on voor de Microsoft Phone System-licentie is inbegrepen in de E5 licentie maar is ook beschikbaar als aanvulling op andere licentietypen.

Kan ik de Microsoft Teams Connector gebruiken met Skype voor Bedrijven-gebruikers?

Ja, de Microsoft Teams Connector-service ondersteunt ook Skype for Business-gebruikers. Je kan Skype for Business-gebruikers en Microsoft Teams-gebruikers in dezelfde organisatie hebben als je dat wilt. Dit maakt de Microsoft Teams Connector een ideale tool tijdens de migratiefase van Skype for Business naar Microsoft Teams.

Moet ik software installeren op pc’s of apparaten van gebruikers?

Nee. Voys stuurt oproepen rechtstreeks naar Office 365 en de Microsoft-cloud bezorgt de oproepen aan jouw systeem eigen Teams-client, ongeacht het apparaat waarop men het gebruikt.

Wat gebeurt er met mijn voicemail als ik de Microsoft Teams Connector gebruik?

Normaal gesproken raden we aan de voicemail van Voys of je PBX te gebruiken. Dit komt omdat de voicemail van Microsoft Teams oproepen kan beantwoorden van je gebruikers die deel uitmaken van een belgroep en de overloopinstellingen die geconfigureerd op huntgroepen kunnen zijn. Microsoft geeft instructies voor het aanbrengen van deze wijziging aan groepen gebruikers. Voor een individuele gebruiker kunnen ze naar https://aka.ms/vmsettings  gaan en hun voicemail uitschakelen.

In welke landen kan ik de Microsoft Teams Connector gebruiken?

De Microsoft Teams Connector is beschikbaar in alle landen en is compatibel met elke Office 365-taal. Het serviceportaal wordt momenteel alleen in het Engels aangeboden. De Microsoft Teams Connector gebruikt gateways in verschillende continenten om gesprekken van jouw PBX naar Office 365 te routeren, meer hiervan worden ingezet omdat klanten geografische dekking nodig hebben.

Moet ik iets wijzigen met mijn telefoonnummers?

Sluit je de Microsoft Teams Connector aan i.c.m. de diensten van Voys, dan worden je nummers gebruikt die je bij Voys hebt ondergebracht. Je nummers en gesprekskosten lopen dan via Voys.

Hoeveel kost Microsoft Teams Connector?

Klik hier