MS Teams Admin Setup Guide

icon

In deze handleiding lees je hoe je de MS Teams admin setup kan uitvoeren. Deze handleiding is alleen geschikt als je de Teams koppeling bij Voys afneemt.

1️⃣

Voordat je begint

Voordat je begint met de Teams admin setup, is het handig om de volgende dingen klaar te hebben staan:

• Een gebruikers-login voor een Office 365 account met Global Admin rechten.
  • Een Microsoft Phone System licentie add-ons (of E5 licenties) voor de eindgebruiker van de dienst.
  • Toegang tot Freedom om de SIP-credentials te beheren of aan te maken.
  • Één of twee vrije Office 365 gebruikerslicenties zoals Business Essentials/Premium of E1/E3/E5, voor enkele uren gedurende de initiële installatie.
image
2️⃣

Microsoft Teams Connector activeren

• Open de mail die je van Voys hebt gekregen.
  • Klik binnen 24 uur na ontvangst op de activatielink in de mail.
  • Log in met je Global Admin Account van Microsoft.
  • Ga naar Services.
  • Zet Teams synchronisatie aan en klik op Enable Services.
  • Klik op de Sync Now button die rechtsboven in de hoek verschijnt.

image
3️⃣

VoIP accounts koppelen

Nu is het tijd om de VoIP accounts van de gebruikers te koppelen aan Callto365. Hoe je dat doet, kun hier lezen.