VoIP-trunk

VoIP-trunk

icon

Wat is een SIP trunk (of VoIP trunk)?

Een VoIP-trunk wordt ook wel een SIP-trunk of een Trunk-account genoemd. Een VoIP-trunk wordt ingesteld in een VoIP-centrale en zorgt ervoor dat deze registreert op de servers van Voys. Dit gebruik je dus enkel wanneer je een eigen VoIP telefooncentrale gebruikt.

icon
VoIP-trunk toevoegen
 • Log in op Freedom.
 • Klik op Beheer
 • Selecteer VoIP-trunk.
 • Geef een beschrijving aan de VoIP-trunk. Deze waarde wordt ook gebruikt voor Uitgaande naam.
 • Het Account ID en het wachtwoord vormen samen de login voor de VoIP-trunk en deze worden automatisch gegenereerd.
 • Standaard heeft een VoIP-trunk de beschikking over twee lijnen. Bij Aantal lijnen voer je het maximale aantal gelijktijdige gesprekken in die je denkt te gaan voeren met de VoIP-trunk.
 • Het Interne nummer (extensie) is een driecijferig nummer waaraan je de VoIP-trunk kunt herkennen als je meerdere trunks hebt.
 • De Caller ID informatie van de trunk zorgt ervoor dat een VoIP-server of VoIP-centrale zelf bepaalt welk nummer uit de beschikbare nummers wordt meegezonden. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer (+31501234567). Mocht dit niet mogelijk zijn omdat bijvoorbeeld de centrale de + niet aankan, dan is “31501234567 ” toegestaan.
 • Het uitgaand nummer (Caller ID) is het nummer dat degene die je belt in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan je toegekend zijn.
 • Uitgaande nummer onderdrukken spreekt voor zich. Let wel, als “Gebruik de CLI informatie van de trunk” ook aan staat overschrijft dit de “Uitgaande nummer onderdrukken” optie.
 • Uitgaande naam mag je leeg laten.
 • Je kan restricties aanmaken voor de VoIP-trunk. Bij mag uitbellen naar geef je aan waar naartoe gebeld mag worden. Standaard staat alles open, behalve 0906 en 0909.
 • Klik op Opslaan.

Geschikte VoIP-centrales

Alle centrales zijn geschikt om met een trunk van Voys te gebruiken, zolang ze ‘SIP praten’. Er bestaan tientallen merken VoIP-centrales. Wij kennen van lang niet alle centrales de juiste configuratie. In onze veel gestelde vragen en op onze technische wiki vind je meer informatie over het instellen van je VoIP-centrale.

Beveiliging

Het is erg belangrijk dat je de centrale goed beveiligt. Het komt regelmatig voor dat slecht beveiligde VoIP-centrales worden ‘gehackt’ en enorm veel uitgaand bellen. Gelukkig hebben we bij Voys een fraudedetectiesysteem die je VoIP-trunk deactiveert bij verdacht belverkeer. Wanneer dit gebeurt zorgt dit systeem ervoor dat de schade beperkt blijft. Wij berekenen in een dergelijk geval wel kosten voor de fraudedetectie van €44. Dit is een fractie van de schade die kan ontstaan wanneer dit niet wordt gedetecteerd.

Indien je weinig verstand hebt van het instellen van VoIP-telefoniecentrales, dan raden wij aan om hosted VoIP bij ons te nemen. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over beveiliging.

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.

Contact Kom je er met onze hulppagina’s toch niet helemaal uit, klik dan op het bel icoontje rechtsonder op de pagina om een afspraak in te plannen!