Openingstijden

Wat kun je met Openingstijden?

Met de module Openingstijden stel je in wat er op welk tijdstip moet gebeuren wanneer iemand belt naar jouw telefoonnummer. Deze functionaliteit heet ‘Tijdsroutering’.

Openingstijdgroep toevoegen

• Log in op Freedom.
  • Klik op de menubalk op ‘Beheer’.
  • Kies voor ‘Openingstijden’.
  • Klik op Toevoegen en ga eventueel akkoord met de kosten.
  • Naam: Geef hier de Openingstijdengroep een naam, bijvoorbeeld ‘Standaard openingstijden’ of ‘Vakantie- en feestdagen’.
  • Geef de Openingstijdengroep een Beschrijving, bijvoorbeeld: open ma t/m vr. 9-18.
  • Klik op Stap 2.
  • Vul de uren in, vink de juiste dagen aan en geef de periode aan.
  • Klik op het plus-teken om extra tijden toe te voegen. Zo stel je bijvoorbeeld in je tijdsgroep in: Kerstdagen van 25 t/m 26 december. Vervolgens voeg je met het plusje nog Nieuwjaarsdag 1 januari toe.
  • Druk op Opslaan.

Let op: Ben je gesloten tijdens feestdagen? Maak dan een aparte tijdsgroep aan voor de feestdagen.

Belplan aanpassen

Zet nu je openingstijden in het belplan.

• Klik in de balk op ‘Belplannen’.
  • Klik op het juiste telefoonnummer.
  • Kies als eerste stap in je belplan de optie Openingstijden.
  • Kies als tweede stap in je belplan de openingstijden die je hiervoor hebt aangemaakt.
  • Klik op opslaan.
  • Let op! Staan er al stappen in je belplan en wil je er boven openingstijden toevoegen? Kijk dan goed waar je de stappen naartoe wil verplaatsen. Kies voor Verplaats onderstaande stappen naar “Voldoet aan” als je wil dat de stappen verplaatsen naar binnen je openingstijden. Wil je dat de stappen verplaatsen naar buiten je openingstijden selecteer dan Verplaats onderstaande stappen naar “Voldoet niet aan”. En klik op opslaan.
image
  • Vul in wat er moet gebeuren bij Voldoet aan en bij Voldoet niet aan. Klik hier voor meer informatie over het instellen van je belplan.

Mijn openingstijden zijn zeer flexibel

Misschien is de tijdelijke omleiding optie dan meer wat je zoekt.

Vrolijke vakantie- en feestdagentip

• Maak eerst een openingstijden aan die je ‘Vakantie- en Feestdagen’ noemt. Selecteer daarin de data van je vakantie-/ feestdagen. Weet je de dagen waarop je gesloten bent nog niet? Maak dan wel alvast de openingstijden aan en vink alle dagen uit.
  • Ga naar je ‘Belplan’ en selecteer als eerste stap in je belplan de openingstijden ‘Vakantie- en Feestdagen’.
  • Bij ‘Voldoet aan’ selecteer je wat er moet gebeuren op die dagen. Zoals een vakantie of feestdagen melding of een voicemail.
  • Wanneer je een vakantie hebt gepland, hoef je alleen nog in de openingstijden de data in te vullen en hoeft niet het hele Belplan op de schop. Als je weer uitgerust terugkomt, werkt het zonder aanpassingen weer als gewoonlijk.

Je kan ook een belplan-extensie aanmaken van je huidige belpan. Zet vervolgens in je belplan een verwijzing naar je zojuist aangemaakte belplan-extensie.