Waarom kan ik niet uitbellen naar +31(0)612345678?

Waarom kan ik niet uitbellen naar +31(0)612345678?

icon

Ik krijg een melding dat dit nummer niet bestaat. iOS had vroeger de optie om nummers op deze manier te noteren. Nu hebben ze die optie weggehaald om nummers zo te noteren. Als jij jouw telefoonboek al jaren via iCloud steeds gebruikt voor jouw nieuwe telefoon, dan kan het zijn dat jij zulke nummers in jouw telefoonboek hebt staan. Wij raden daarom dus aan om deze nummers te noteren zonder de (0) en dan krijg je +31612345678. Dat nummer is dan wel te bellen.

icon

Maar als ik via mijn telefoon bel, dan kan dat nummer WEL gebeld worden.

Klopt! Dat zou prima kunnen. Wij hebben er voor gekozen om deze formatie van nummers niet te kunnen uitbellen. Het zit namelijk zo. Onze app negeert spaties, haakjes, streepjes, etc. Maar we leren onze app geen nummers te negeren. Dit komt omdat in Europa allerlei verschillende regels zijn over de formatie van nummers. Zo is het in Spanje heel normaal om die eerste 0 van bijvoorbeeld het nummer 0612345678 niet te laten zien. Als wij dus onze app vertellen om in sommige situaties, bepaalde nummers te negeren, dan krijgen we daar grotere problemen mee dan dat we oplossen. Daarom kiezen wij ervoor om formaties die ‘niet logisch’ zijn, niet mee te nemen in onze formule om telefoonnummers te kunnen lezen. Want in dit geval staat die +31 al voor die 0 en die 0 voor die +31, dus ze beide benoemen is ‘niet logisch’.

💡
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.