Naar Mobiel

Het is mogelijk om alle gesprekken door te schakelen naar je mobiel, dit noemen we Flexibel Doorschakelen. Je kunt dit gemakkelijk zelf instellen en wijzigen via Freedom, je eigen online telefooncentrale.

Stap 1: Jouw mobiele nummer toevoegen aan Freedom

• Ga naar de Vast/mobiel module in Freedom.
  • Druk op Toevoegen.
  • image
  • Geef bij Telefoonnummer aan wat jouw mobiele nummer is.
  • Bij Beschrijving zet je jouw naam neer.
  • Bij Doorgeven van nummerweergave geef je aan wat er in jouw mobiele telefoon moet worden getoond als iemand belt.
  • Bij Gebruiker geef je aan wat jouw gebruikersaccount is zodat jouw 06 nummer gekoppeld wordt aan jouw account.
  • image

• Druk op Opslaan.

Stap 2: Jouw mobiele nummer toevoegen aan een belgroep

Voordat je je nummer toevoegt aan het belplan is het belangrijk om je eerst te bedenken of klanten op jouw voicemail van je mobiele provider terecht mogen komen. Je regelt namelijk een doorschakeling naar jouw mobiele provider. Is jouw voicemail daar wel of niet geschikt voor?

Mogen klanten wel op jouw voicemail terecht komen of heb je geen voicemail, lees dan verder bij stap 3.

• Ga naar de Belgroep module in Freedom.
  • Klik op Toevoegen.
  • De belgroep moet een intern nummer hebben als titel. Kies er eentje of bedenk een nummer.
  • Bij de Beschrijving geef je aan dat het jouw mobiele nummer is.
  • Zorg dat Gespreksbevestiging op Standaard staat in deze belgroep. Dit gaat ervoor zorgen dat jouw mobiele voicemail niet gebruikt wordt.
  • Bij Bestemmingen selecteer je bij Vast/Mobiel jouw telefoonnummer.
  • Druk op Opslaan.

Je hebt nu een belgroep gemaakt die in het belplan wordt gezet bij de volgende stap.

icon
Lees hier voor meer informatie over de
Belgroep: Meerdere bestemmingen tegelijk laten rinkelen
Belgroep: Meerdere bestemmingen tegelijk laten rinkelen
module.

Stap 3: Jouw mobiele nummer aan het belplan toevoegen

• Ga naar de Belplannen in Freedom.
  • Klik op het belpan waarin jij jouw mobiele nummer toe wil voegen.
  • Klik op Belplan wijzigen.
  • Druk op stap toevoegen in het belplan waar jij wil dat jouw telefoonnummer afgaat.

1. Je hebt geen Voicemail of de klant mag wel op jouw Voicemail komen.

• Kies voor Vast/Mobiel.
  • Kies daarna voor jouw mobiele nummer.
  • Druk op Bevestigen.
image
  • Klik op Wijzigingen opslaan.
  • Klik op Opslaan.
  • Jouw doorschakeling staat nu actief!
  • Heb jij geen voicemail op jouw mobiele telefoon? Zorg dan dat je onder jouw mobiel nog een melding of voicemail toevoegt. Mocht jij in gesprek zijn of niet opnemen, dan verbreekt de verbinding niet abrupt voor jouw klant.

2. Mijn klanten mogen niet op mijn mobiele provider voicemail terecht komen.

• Kies voor Belgroep.
  • Kies daarna voor de belgroep waar jouw mobiele nummer instaat met gespreksbevesiting op standaard.
  • Druk op Bevestigen.
image
  • Klik op Wijzigingen opslaan.
  • Klik op Opslaan.
  • Jouw doorschakeling staat nu actief!
  • Let op! Wordt je gebeld en neem je op? Dan hoor je eerst een vrouwenstem die aangeeft dat je op 1 moet drukken om het gesprek aan te zetten. Zodra je dit doet, dan krijg je jouw klant aan de lijn. Dit heb je geactiveerd zodat de klant nooit op jouw mobiele voicemail terecht komt.

Kost een mobiele doorschakeling ook geld?

Er kunnen kosten worden berekend voor het doorschakelen naar je mobiele nummer (afhankelijk van het abonnementstype dat je hebt bij Voys, inclusief of exclusief beltikken.)