Instellen Grandstream

Zo stel je een Grandstream in

Op deze pagina vind je de instellingen voor toestellen van Grandstream. Deze configuratie is gebaseerd op de Grandstream GXP2120 met software versie 1.0.1.83 in het Nederlands. Afhankelijk van het type Grandstream en de software versie kan het er iets anders uitzien dan onderstaande afbeeldingen. Voor het instellen is het belangrijk om de gegevens exact zo over te nemen als in dit voorbeeld.

Basisinstellingen

• Typ het IP adres die in het beeldscherm van je Grandstream staat in in je browser
  • Je kunt inloggen met het standaard wachtwoord ‘admin’ en login ‘admin’ en klik daarna op ‘Instellingen’
  • Stel de ‘Tijd Zone’ in op ‘GMT +01:00’. Zet ‘Tijd Display Formaat’ op ’24 uur’, klik vervolgens op ‘update’ en daarna op ‘doorgaan’
  • Ga nu naar ‘GEAVANCEERDE INSTELLINGEN’ en stel ‘NTP Server’ in op ntp.voys.nl. Klik vervolgens op ‘update’ en daarna op ‘doorgaan’.

Instellen VoIP account

• Neem de instellingen uit onderstaande screenshots over
  • Vul bij ‘SIP Gebruikers ID’ en ‘Authenticatie ID’ het account ID van je VoIP-account in. Ga hiervoor naar freedom.voys.nl. Klik op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Achter het VoIP-account zie je het account ID staan. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
  • Bij ‘Authenticatie wachtwoord’ vul je het wachtwoord van je VoIP-account in. Klik in freedom.voys.nl op ‘Beheer’ en vervolgens op ‘VoIP-account’. Hover hier overheen om het heel makkelijk te kopiëren.
image
  • Neem de instellen bij DNS Mode, NAT Traversal, Geprefereerde Vocoder en lokale SIP poort over van onderstaand screenshot.
  • Het is aan te raden om de lokale SIP poort voor elk toestel te scheiden. De Local SIP Port hangt af van je VoIP-account ID. Stel dat je account id 123400007 is, dan vul je hier 5067 in. Je neemt de laatste cijfers van je VoIP-account en dit tel je bij 5060 op. Dan krijg je 5060+007=5067. Zo wordt elke Local SIP Port uniek en dit is makkelijker voor je router.
  • Klik vervolgens op ‘Herstart’