🔒

Toestel encrypted instellen

Encrypted bellen

De gesprekken tussen je toestel en het telefonieplatform van Voys gaan standaard onversleuteld over je netwerk en internet. Door gebruik te maken van encryptie worden je gesprekken versleuteld verstuurd. Zowel de SIP pakketjes als ook de audio zelf (RTP) kunnen worden voorzien van encryptie. Hiermee weet je zeker dat niemand je gesprek kan meeluisteren door de netwerkpakketjes te onderscheppen. We maken gebruik van TLS voor het versleutelen van de SIP-pakketten. De RTP-audio wordt beveiligd met behulp van SRTP.

Instellen toestel

Om encrypted te kunnen bellen met je toestel moet deze eerst normaal ingesteld worden, hier vind je de handleidingen voor het instellen van je toestel. Is je toestel aangemeld volg dan onderstaande stappen.

Heb je een Cisco klik hier om je toestel versleuteld in te stellen. Heb je een Yealink klik dan hier, de handleiding voor de Snom vind je hier.

Freedom

  • Ga naar Freedom
  • Klik op Beheer en vervolgens op VoIP-accounts
  • Klik op het VoIP-account wat je encrypted in wil stellen
  • Klik op het tabblad Geavanceerde (SIP) instellingen
  • Ze een vinkje bij Versleuteling forceren, klik vervolgens op doorgaan en daarna onderaan de pagina op Opslaan.
image

Instellen toestel

Pas op je toestel de proxy voor registratie en het transport-protocol aan.

  • Proxy sip.encryptedsip.com:5061
  • Transportprotocol: TLS

Het toestel meldt zich nu versleuteld aan op ons platform.Om ook de gesprekken te versleutelen moet op het toestel zelf SRTP worden geactiveerd. Per toestel verschilt het sterk hoe je dit aanpast, maar dit is in te stellen op vrijwel elk VoIP-toestel. Raadpleeg hiervoor de handleiding van jouw toestel.

✍️
Ik heb Feedback op jullie help systeem!

Toch een collega spreken?

Kom je er niet helemaal uit of kun je het niet goed vinden? Bel dan onze Klantgeluk collega’s op +31 50 700 9920  of stuur een e-mail naar klantgeluk@voys.nl.