Contactenlijst

1. Toestemming geven voor gebruik contactenlijst

Om gebruik te maken van alle functies van de contactenlijst, moet de app toestemming hebben om bij jouw contactenlijst van de telefoon te kunnen.

Bij het downloaden van de app kan je toestemming geven om jouw contacten zichtbaar te krijgen in de app.

image

Mocht je dit niet gedaan hebben, volg dan de volgende stappen:

• Klik in de app op de contactenlijst.
  • Geef aan dat je deze wil synchroniseren.
  • Lukt dit niet? Ga naar de instellingen van jouw mobiel of herinstalleer de app en geef alsnog aan dat je gebruik hiervan wil maken.

2. Contacten

In deze lijst vind je alle contacten terug die jij in jouw telefoonlijst van de telefoon hebt gekoppeld. Deze contacten zijn niet zichtbaar voor jouw collega’s. De contacten die wel zichtbaar zijn voor je collega’s staan onder het kopje Gedeeld.

Op dit moment is het niet mogelijk om een aparte telefoonlijst te koppelen in Voys die losstaat van de telefoonlijst in jouw telefoon.

3. Gedeelde contacten

Je kan jouw contacten delen met collega’s. Om hier gebruik van te kunnen maken is is het nodig dat je jouw contactenlijst van je smartphone wel deelt met de app.

Hoe kom je bij deze contactenlijst?

• Open de app.
  • Klik op Contacten.
  • Klik op Gedeeld.
  • Hier zie je alle contacten die jouw collega’s ook kunnen zien.
image

Vanaf nu kan je contacten toevoegen in de app die voor andere collega’s ook zichtbaar worden.

Update: Hoe voeg je een gedeeld contact toe?

• Open de Voys app.
  • Klik op Contacten.
  • Klik op het tabblad Gedeeld.
  • Klik op Gedeeld contact toevoegen.
  • image
  • Vul de gegevens in van het gedeelde contact.
  • Druk op Contact opslaan.
  • image
  • Jouw collega’s kunnen de gegevens van deze contactpersoon nu ook zien.

Een contact verwijderen

• Druk op het contact dat je wil verwijderen.
  • Klik rechtsboven op Wijzig.
  • image
  • Druk op Verwijderen.
  • image
  • Druk nogmaals op Verwijderen.

Een contact aanpassen

• Druk op het contact dat je wil verwijderen.
  • Klik rechtsboven op Wijzig.
  • image
  • Pas de gegevens aan.
  • Druk op Opslaan.

Hoe voeg je een contact toe die je niet wil delen?

Een contact dat je niet wilt delen met je collega’s voeg je toe in de contactenlijst van je smartphone. Het contact is dan te vinden onder het tabblad ‘Contacten’ en niet onder het tabblad ‘gedeelde contacten.’

Als een gedeelde contact belt, wil ik meer zien dat het telefoonnummer.

Zoals in het voorbeeld hieronder. Ik heb Max toegevoegd. Als Max belt, dan wil ik ook dat de naam Max zichtbaar is in mijn telefoon.

image

iOS

• Open de Instellingen in je iPhone.
  • Kies voor Telefoon.
  • image
  • Klik op Blokkeer en identificeer bellers.
  • image
  • Zet de app toggle op groen.
  • image
  • Als ik nu door Max wordt gebeld staat zijn naam eventueel + bedrijf onder het telefoonnummer.
  • image

Android

Als jij op dit moment alleen een telefoonnummer ziet bij jouw gedeelde contacten dan kunnen wij op dit moment niks daaraan veranderen. Dit is een functie die wij later oppakken door de combinatie met een andere functie die wij dan willen oppakken.

4. Colega’s - Voys Pulse

Beschikbaarheid collega’s

• Open de Voys app.
  • Druk op Contacten.
  • Kies voor Collega’s.
  • Geef onderaan bij de switch aan of je alle collega’s wil zien of alleen de collega’s die op dit moment online zijn.

In het voorbeeld hiernaast zie je alleen de collega’s die online zijn:

• Rick is op dit moment beschikbaar.
  • Ritske staat op niet storen.
  • Robbert-Jan is in gesprek.
  • Rosa is op dit moment beschikbaar.

Hoe bel je jouw collega?

• Klik op de naam.
  • Klik vervolgens op het interne gebruikersnummer.
image

Wat betekenen de iconen?