Hoe download ik BLUE CONNECT om te kunnen bellen?

1. Hoe download ik BLUE Connect?

Allereerst gaan we Blue connect downloaden voor jouw toestel, desktop of mobiele toestel.

• Login in Blue.
    • Let op! in de Apple Store of Play Store kan je ook meteen zoeken naar Univerge Blue Connect en op downloaden drukken.
  • Klik op Apps en integraties.
  • Ga naar Desktop-, mobiele en web-apps.
image
  • Kies voor de optie waarop jij BLUE connect wil gebruiken.
  • Zodra je kiest wordt er een bestand gedownload. In sommige gevallen zou je nog toestemming hiervoor moeten geven, zoals bij je mobiel in de app store of play store.
  • Je logt in met jouw gebruikersgegevens. Heb je die niet, dan lees je hier hoe je daaraan komt.
  • Geef, als je dit wil instellen, een extra mail en telefoonnummer door. Dit kan je ook overslaan en later toevoegen.

2. Met welk toestel wil je bellen?

Je kan met drie verschillende manieren bellen. Een vast toestel, jouw laptop of met jouw mobiel/iPad. Kies bovenaan deze pagina welke optie jij wil of scroll naar beneden tot je jouw optie tegenkomt.

2.1 Met mijn vaste toestel

Hier lees je hoe je jouw toestel koppelt aan Blue en ermee kan bellen via Blue Connect.

2.2 Met mijn laptop

Als je BLUE CONNECT hebt gedownload en bent ingelogd zoals hierboven beschreven, lees dan verder.

• Druk op volgende.
  • image
  • Kies vervolgens voor Computer wordt gebruikt om te bellen.
  • Klik op Start.
image
  • Je zit nu in BLUE CONNECT.
  • Klik op het bel icoon links in de zwarte balk om te kunnen bellen.
  • Zorg dat er een headset aan jouw laptop gekoppeld is.
  • image
  • Zorg dat jij jouw eerste keer belt door middel van een testcall naar bijvoorbeeld jouw mobiele nummer.
  • Je zal merken dat er gevraagd wordt naar het gebruiken van jouw microfoon en dat hij tegelijkertijd ook al uitbelt.
  • Geef toegang voor het gebruik van jouw microfoon.
  • Je hebt BLUE CONNECT geïnstalleerd en deze is klaar voor gebruik!

2.3 Ik wil bellen met mijn mobiel of iPad

Je hebt de app gedownload. Open de app op jouw mobiel of iPad.

• Na het installeren krijg je meldingen waarvoor je toestemming moet geven om gebruik te maken van alle functie van de app op jouw toestel.
  • Daarna krijg je een korte tour wat de app kan. Dit kan je lezen of druk op Skip Tour.
  • Daarna kom je in het Login scherm.
    • Vul jouw email in van jouw gebruikersnaam die jij gebruikt bij Blue.
    • Klik op Next.
    • Vul jouw wachtwoord in en druk op Inloggen.
    • Je krijgt nu een melding waarin gevraagd wordt een ander e-mailadres en telefoonnummer in te vullen voor als je jouw wachtwoord vergeet. Dit kan je nu invullen of geef aan dat je dit later wil doen.
  • Je bent nu ingelogd en kan nog toestemming geven om de microfoon, contactenlijst en eventueel syncen met andere toestellen toe te staan. Het is aan jou of je dit handig vindt/wil. Let wel op dat als je ook gebruik wil maken van de belfunctie de microfoon toestemming geaccepteerd moet worden.

Als het goed is ben je nu ingelogd en is de app klaar voor gebruik. Lukt het niet, dan kan het zijn dat je niet de juiste gebruikersrechten hebt toegevoegd. Lees hier hoe je daaraan kan komen.

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren geef dit dan aan door feedback te geven of contact met ons op te nemen.