Wachtrij

Om een Wachtrij aan te passen of aan te maken ga je naar ‘Beheer’ → ‘Wachtrij’

icon
Bestaande Wachtrij aanpassen Open het betreffende keuzemenu door te klikken op de titel of het ‘wijzig’ icoon.
image

  • Selecteer een geluid bij 1 of meerdere opties:

Startbericht

Dit krijgt de beller te horen voordat hij terechtkomt in je wachtrij. Bijvoorbeeld: ‘Welkom bij Altijd Gelijk Advocaten, helaas zijn wij niet meteen in staat de telefoon te beantwoorden.’

Wachttijd overschrijding bericht

Hier stel je de melding in die bellers horen wanneer de ingestelde maximale wachttijd is overschreden, Bijvoorbeeld: ’Het is zo druk dat de maximale wachttijd is bereikt. Onze excuses voor het ongemak. Wij verzoeken u het op een later moment nogmaals te proberen.’

Wachtrij vol bericht

Hier stel je de melding in die bellers horen wanneer de ingestelde maximale wachtrij grootte is overschreden.

image
image
image
  • Klik op ‘Opslaan’
image

icon

Een nieuwe wachtrij aanmaken Voor het aanmaken van een nieuwe wachtrij module en het verwerken in je belplan kun je deze pagina volgen.

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.

Contact Kom je er met onze hulppagina’s toch niet helemaal uit, klik dan op het bel icoontje rechtsonder de pagina om een afspraak in te plannen!