šŸ’” Ik heb feedback op jullie hulppaginaā€™s.

Kom je er met onze hulppagina's toch niet helemaal uit, plan dan een afspraak met ons in door rechtsonder op de afspraakplanner te drukken!

Counterpath Bria

Counterpath Bria is een softphone die bij de betaalde versie uitgebreide functionaliteiten heeft. Ze hebben proefversies, dus je kan uitzoeken of dit een softphone is die voor jou werkt.

KlikĀ hier om de app voor de telefoon of laptop te installeren. Kies voor Bria Solo!

1. Counterpath installeren

• Kies een e-mailadres en wachtwoord waarmee jij wil inloggen.
  • image
  • Vul een naam in en bekijk of je wil accepteren wat Bria aangeeft en druk op accept als je dit ook goed vindt.
image
  • Druk op Set Up a Voice Account.
  • Kies voor Configure SIP Settings.
  • image
  • Ga naar Freedom.
  • Scroll naar het VoIP-Account die jij wil koppelen aan jouw Counterpath account.
  • Daar vind je het Account ID en het wachtwoord.
    • Domain: ha.voys.nl
    • Port: 6060
    • SIP Username: Account ID
    • SIP/Voice Password: Wachtwoord van jouw VoIP-Account
    • image
  • Vul onderstaande gegevens exact zo in:
  • image
  • Druk op Next step.
  • Geef aan voor welk apparaat jij de app wil downloaden.
image

Download for Mac

• Doorloop de stappen om de app te downloaden voor op jouw Macbook.
  • Login met de gegevens die je eerder hebt aangemaakt.
image
  • Er komt meteen een pop-up in beeld.
    1. image
    2. Heb je dit niet? Geef dan bij jouw systeeminstellingen van de macbook bij meldingen Bria toestemming dit te doen. Zo kan je als Bria geminimaliseerd is zien of je gebeld wordt.
  • Je bent nu ingelogd en kan gebruik maken van de app.
  • image

Download for iPad

Bria for iPad

image

Bria for iPad is een softphone die je kunt installeren op je iPad en is te vinden in deĀ iTunes App Store. De juiste instellingen zijn te vinden in de screenshots hieronder.

VoIP account settings

Onderstaand screenshot geeft de instellingen weer voor het instellen van het VoIP account. Wanneer je geen SIP server/proxy van je provider hebt gekregen kun je altijd sipproxy.voipgrid.nl gebruiken.

image

Advanced VoIP account settings

image

Advanced settings

image

NAT settings

image

Audio codecs

image

2. Problemen met deze softphone

Mocht je nog problemen hebben dan kun je deze posten op het forum vanĀ Counterpath.

3. Encrypted/versleuteld bellen instellen

Eerst gaan we encrypted bellen instellen in Freedom

• Log in opĀ Freedom.
  • Klik in de menubalk opĀ Beheer.
  • Ga naarĀ VoIP-account.
  • Selecteer het account waarmee je versleuteld wilt bellen.
  • Kies voor het tabbladĀ Geavanceerde SIP-instellingen.
  • Zet een vinkje bijĀ Versleuteling forceren.
  • image
  • Je krijgt nu een popup dat er nog wijzigingen gedaan moeten worden in je telefoon.
  • Klik opĀ Doorgaan.
  • Klik onderaan de pagina opĀ Opslaan.
  • image

Encrypted bellen instellen in Bria

In Bria moet je bij het tabblad Transport de optie Controleer TLS certificaat uitzetten.