Linphone

1. Instellen Linphone

Linphone is een gratis softphone applicatie met tal van handige functionaliteiten zoals gesprekken doorschakelen en adresboek aanmaken. Voor Windows, Mac, iOS, Linux en Android kan je de softphone hier downloaden.

• Als je op het Welkomstvenster zit, Klik dan op Use a SIP Account.
  • image
  • Je krijgt een melding wat er niet mogelijk is als je de Linphone instelt via Voys, klik op I Understand.

1.1 Configuratie VoIP-account

We gaan nu jouw telefonische platform koppelen aan de Linphone.

• Bij Username zet je het VoIP-account ID neer.
    • Ga hiervoor naar freedom.voys.nl
    • Klik op Beheer
    • Dan op VoIP-account.
    • Achter het VoIP-account zie je het account ID staan. Hover hier overheen om het te kopiëren.
    • Bij Display name zet je het interne nummer van je VoIP-account neer.
    • image
  • Vul bij SIP Domain in: ha.voys.nl
  • Bij Password vul je het wachtwoord van je VoIP-account in.
  • image
  • Bij Transport kies je voor UDP.
  • image
  • Klik daarna op Use.
  • Check linksboven of het juiste sip account is geselecteerd. Als je iets van sip:linphone ziet staan, klik er dan op.
  • image
  • Verander dit door op het sip@ha.voys.nl te klikken.
  • Druk daarna op Ok.
  • image

1.2 Contact toevoegen

Wij hebben ook geprobeerd om een contact toe te voegen die geen VoIP-Account heeft. Je zet dan het telefoonnummer op de plek waar SIP Account staat en dan kan je deze ook bellen. Wij weten alleen niet of dit op die manier ook blijft werken en voor alle telefoonnummers werkt (denk hierbij aan internationaal bellen).

• Klik op Contacts.
  • Klik op Add Contact.
  • image
  • Bij Display name zet je het interne nummer van je VoIP-account neer.
  • Bij Sip Account het Account ID van het VoIP-Account van jouw collega.
  • De overige velden kan je invullen, maar dit is niet nodig om een contact aan te maken.

image
  • Druk op Save.

Als je nu een collega intern wenst te bellen, kan je gewoon de naam ingeven. Het interne nummer hoef je dus niet meer te onthouden.

1.3 Gesprekken doorschakelen

Met Linphone kan je gesprekken aannemen en deze doorschakelen naar een collega. Dit kan alleen zonder ruggespraak/koud. Zonder ruggespraak wil zeggen dat je het gesprek meteen doorgeeft, zonder eerst je collega aan de lijn te hebben.

• Neem het inkomende gesprek aan (groene telefoontje in de pop-up onderin je scherm).
  • Klik op de 3 horizontale ‘menu’ streepjes links van het telefoonnummer van de beller.
  • Klik op Transfer call.
  • Geef in de verschenen zoekbalk de naam van je collega in. Je kan hier ook een gewoon telefoonnummer ingeven als je het gesprek extern wenst door te schakelen.
  • Klik op de pijl in het bolletje naast de naam van je collega. Het gesprek is doorgegeven aan je collega. Je kan het gesprek niet meer terugnemen.