Linksys SPA2102

Fax/T.38 instellingen

Firmware updaten

Om T.38 goed te laten werken is het belangrijk dat de Linksys SPA2102 de nieuwste firmware heeft. Het updaten van de firmware gaat als volgt:

• Download de laatste firmware versie van deze pagina.
  • Doe een ethernetkabel in de ethernetpoort van de SPA2102 en sluit de andere kant van de kabel in je PC/laptop.
  • Sluit een andere ethernetkabel aan in de internetpoort en prik de andere kant van de kabel in je router.
  • Open de volgende URL in een browser om de firmware te updaten: http://192.168.0.1/admin/upgrade?
  • Controleer of de firmware update gelukt is door naar http://192.168.0.1/admin/advanced te gaan. Op deze pagina staat de software versie.

Netwerkinstellingen

• Ga met een browser naar http://192.168.0.1/admin/advanced
  • Zet bij het tabblad WAN setup Enable WAN Web Server: op yes. Neem de instellingen van onderstaande screenshots over om het faxen via de SPA2102 te laten werken. Belangrijk is dat echo cancellation uit moet staan
image
image
image
image

Aansluiten op het netwerk

Wanneer het configureren klaar is haal je de netwerkkabel uit de ethernetpoort. Sluit de fax aan op Line 1. Wanneer je alles goed hebt ingesteld kun je nu faxen ontvangen en faxen versturen.