Unifi Talk

Sinds Juli 2024 heeft Ubiquiti Unify Talk beschikbaar gemaakt voor de Europese markt. Dit is een telefonie oplossing op basis van FreeSWITCH wat draait op de de router. Dit kan beschouwd worden als een PBX en moet dan verbinden met een Trunk. SIP-configuratie van derden is alleen mogelijk met ontgrendelde UniFi Talk-telefoons.

Wanneer het voor een enkele toestel gebruikt wordt kan je er ook voor kiezen om dit op een VoIP account te configureren.

Zorg dus eerst dat je een VoIP-Trunk bij ons hebt aanstaan als je hem op meerdere apparaten wilt gebruiken. Dit kan je nakijken bij VoIP-Trunk in Freedom.

Een SIP Trunk maken en instellen

De juiste codec kiezen

Regels voor portforwarding aanpassen