FRITZ!Box

Algemeen

De FritzBox modem/router kan fungeren als simpele VoIP centrale. Belangrijk om te weten is dat er in De FritzBox geen VoIP trunk wordt geconfigureerd maar een VoIP account. Per VoIP account is het mogelijk om 1 nummer binnen te laten komen.

Bekende problemen

Bij intensief internet gebruik kan het voorkomen dat de gesprekskwaliteit slechter wordt.

• Ga in de Fritzbox naar 'Internet' gevolgd door 'Filters'
  • Klik op het tabblad 'Prioritization'
  • Voeg een regel toe bij 'Prioritized Applications'
  • Selecteer hier 'All devices' en 'Internet telephony'
  • Sla de pagina op

Configuratie

Om de Fritzbox te voorzien van een VoIP account, dienen de volgende instellingen te worden geconfigureerd.

Ga naar de tab Telephony en klik vervolgens op Telephone numbers. Hier krijg je een overzicht te zien met de actieve telefoon nummers.

• Druk dan op New Telephone Number rechts onderaan de pagina.
  • Selecteer IP-base line en klik op Next, als hier om gevraagd wordt.
  • Selecteer bij Telephony provider: Other provider
  • Vul bij Telephone Number for Registration je volledige (E164) telefoonnummer in, bijvoorbeeld: +31501234567 .
  • Bij Internal Telephone number vul je het nummer zonder kengetal in , dus 1234567.
  • Username: Account ID
  • Password: Het bijbehorende wachtwoord
  • Registar en Proxyserver: sipproxy.voipgrid.nl
  • overige velden laat je leeg
image
  • Klik op Additional Settings
  • Bij DTMF transmission selecteer RTP or Inband
  • Insert area code for outgoing calls moet uit staan.
  • Use telephone number for registration moet uit gevinkt zijn.
  • Always register via an internet connection mag uit staan.
  • Contact internet telephony provider via moet Only via IPv4 zijn.
  • Transport protocol mag op Automatic blijven staan.
  • klik op Next
image
  • De Fritzbox zal in het volgende scherm de configuratie verifiëren. Klik hier ook weer op Next.

Ook is het mogelijk om het zojuist geconfigureerde nummer als hoofdnummer in te stellen. Deze dient indien gewenst in het bovenstaande menu "Line settings" te selecteren onder het kopje Outgoing Telephone Number.

IPv6

Het gebruik van IPv6 kan problemen opleveren in combinatie met diverse internet leveranciers. Doe dit alleen als je problemen ervaart.

• Ga naar "internet" gevolgd door "account information"
  • Klik op de 'IPv6' tab
  • Hier kan je IPv6 uitzetten.