Waarom moet SIP ALG uit?

icon

ALG staat voor Application Layer Gateway. Je kent vast wel de pakketjes die je in een SIP-analyse ziet. Die pakketjes worden in het geval van SIP de application layer genoemd. Als SIP ALG op een router aanstaat wil het dus zoveel zeggen dat de router als een gateway voor deze pakketjes fungeert en dus probeert deze pakketjes in goede banen te leiden. Hier is niks mis mee als de SIP-server(onze cloudcentrale) niet weet dat een toestel achter NAT staat. Op zo'n moment zou dit zelfs noodzakelijk zijn voor een goede afhandeling van telefoontjes. Echter raden wij SIP ALG altijd af omdat onze cloudcentrale er wel degelijk vanuit gaat dat het toestel zich achter NAT bevindt en wij de telefoontjes zonder een ALG wel goed kunnen afleveren.

In veel routers staat SIP ALG standaard aan. Voorbeelden hiervan zijn ZyXell/ZyWall en Draytek routers.

✍️
Ik heb feedback op jullie hulppagina’s.

Updates

Wij werken constant aan ons platform en andere producten. Wil je op de hoogte blijven van alle updates, check voys.nl/updates.

Verbeteringen

Wij ontwikkelen voor en met jou als klant. Hierbij wordt alle feedback gewaardeerd. Heb je zelf een suggestie hoe wij onze producten kunnen verbeteren, check dan voys.nl/verbeteringen.

Contact

Kom je er met onze hulppagina’s toch niet helemaal uit, plan dan een afspraak met ons hieronder in!