Intern beschikbaar staan

Beschikbaar enkel voor collega’s

Er is een extra beschikbaarheidsstatus zichtbaar in de Voys App en de Webphone: beschikbaar enkel voor collega’s. Lees hieronder de verschillen tussen de vier statussen.

Hoe werkt het?

Als gebruiker kan je zelf aangeven of je beschikbaar bent, uitsluitend beschikbaar bent voor collega's, niet gestoord wilt worden of helemaal niet bereikbaar bent. Daarnaast geef je ook aan op welk apparaat je oproepen wilt ontvangen. Dat kan de App, Webphone, een doorschakeling of een vast toestel zijn. Wordt een gesprek opgezet naar dit interne nummer van de Gebruiker, dan wordt deze doorgezet naar de juiste eindbestemming. Dit geldt ook wanneer de beschikbaarheid is ingesteld op de Voys App of zelfs op het mobiele privénummer.

image

Als gebruiker kiezen hoe jij beschikbaar wil staan

In de Voys App kan je de beschikbaarheid instellen rechtsonder in het profiel en in de Webphone kan dat linksboven het profiel.

image
image

In de Voys App en in de Webphone kan je uiteraard ook zien welke status de collega heeft geselecteerd. Op die manier kan je dus snel zien of de persoon die je wilt bereiken, beschikbaar is. Je ziet ook of een collega al in gesprek is of als een toestel rinkelt.

image
image

Onder Wat is je status? vind je nu niet drie, maar vier opties. Hieronder leggen wij deze opties uit.

Beschikbaar

Als de gebruiker op beschikbaar staat ben je beschikbaar voor interne- en externe telefonie. Intern ben jij bereikbaar op jouw interne nummer en extern ben jij bereikbaar voor de telefoonnummer waarvoor jij in het belplan staat.

Bij Waar wil je oproepen ontvangen? kan je aanvinken op welk toestel jij bereikbaar wil zijn.

NIEUW: Beschikbaar enkel voor collega’s

Als de gebruiker op deze status staat ben jij alleen bereikbaar op jouw interne nummer. Collega’s kunnen jou bereiken, maar als er naar de telefoonnummers wordt gebeld waarbij jij in het belplan staat, ben je niet bereikbaar.

Bij Waar wil je oproepen ontvangen? kan je aanvinken op welk toestel jij bereikbaar wil zijn voor jouw collega’s.

Niet storen

Als de gebruiker op deze status staat ben jij niet beschikbaar voor telefonie, niet vanuit een intern nummer, maar ook niet via de telefoonnummers waarin jij in het belplan staat. Je gebruikt deze optie als je bijvoorbeeld op lunchpauze gaat of in een vergadering zit. Je bent wel aan het werk, alleen niet beschikbaar.

Waar wil je oproepen ontvangen? staat dan ook niet actief een toestel aangevinkt.

Offline

Als de gebruiker op deze status staat ben jij niet beschikbaar voor telefonie, niet vanuit een intern nummer, maar ook niet via de telefoonnummers waarin jij in het belplan staat. Je gebruikt deze optie bijvoorbeeld omdat je niet aan het werk of op het werk bent.

Waar wil je oproepen ontvangen? staat dan ook niet actief een toestel aangevinkt.

Tips

• Zorg dat jij als gebruiker in het belplan staat en niet met jouw VoIP-Account. Deze functie werkt alleen op gebruikers niveau.
  • Staat een vast toestel geselecteerd in het belplan en de gebruiker heeft een status van niet storen geselecteerd, dan heeft dit geen invloed op het vaste toestel. Deze gaat alsnog rinkelen.