Fax inkomend

Wat kan je met fax inkomend?

Vanaf nu zijn je e-mailbox en je webbrowser je faxapparaat! Fax Compleet biedt je dezelfde mogelijkheden als je fax, waardoor oude faxapparaten overbodig worden. Met Fax Compleet kun je zowel faxen via internet en e-mail versturen als ontvangen.

Faxen kunnen per e-mail verstuurd worden door het fax-bestand als een PDF-bijlage toe te voegen aan een mail. Daarnaast worden alle binnenkomende faxen afgeleverd in je e-mailaccount. Dit maakt het eenvoudig om binnenkomende en uitgaande faxen te ordenen, te delen en later terug te vinden.

Fax inkomend toevoegen

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk op ‘Beheer’
  • Selecteer Fax inkomend.
  • Klik op toevoegen en ga akkoord met de kosten voor deze dienst.
  • Vul een naam en eventueel beschrijving in, bijvoorbeeld ‘Fax Bedrijfsnaam’
  • Vul hier het e-mailadres in waarop je inkomende faxen wilt ontvangen. Je kunt hier maar één e-mailadres invullen.
  • Klik opslaan

Belplan instellen

• Ga naar het belplan in de menubalk. Wil je een nieuw belplan toevoegen voor de fax, klik dan op belplan toevoegen. Selecteer het juiste nummer en geef als beschrijving ‘faxnummer’ en klik op stap 2. Wil je een huidig belplan aanpassen, klik op het telefoonnummer en druk achter stap 1 op de stipjes en selecteer wijzigen.
  • Selecteer fax naar e-mail in het pulldown-menu en kies het juiste account.
  • Klik opslaan
image

Krijg je geen faxen binnen?

Dat is snel op te lossen! Dit ligt namelijk altijd aan het feit dat de inkomende e-mails ergens worden tegengehouden. Check dus eerst je e-mail spambox.