Fax uitgaand

Wat kan je met Fax uitgaand?

Vanaf nu zijn je e-mailbox en je webbrowser je faxapparaat! Fax Compleet biedt je dezelfde mogelijkheden als je fax, waardoor oude faxapparaten overbodig worden. Met Fax Compleet kun je zowel faxen via internet en e-mail versturen als ontvangen.

Faxen kunnen per e-mail verstuurd worden door het fax-bestand als een PDF-bijlage toe te voegen aan een mail. Daarnaast worden alle binnenkomende faxen afgeleverd in je e-mailaccount. Dit maakt het eenvoudig om binnenkomende en uitgaande faxen te ordenen, te delen en later terug te vinden.

Fax account instellen toevoegen

• Log in op Freedom.
  • Klik in de menubalk op ‘Beheer’
  • Ga naar Fax uitgaand
  • Klik op Fax accounts en dan op toevoegen.
  • Ga akkoord met de kosten.
  • Geef een naam op voor het faxaccount, bijvoorbeeld ‘Fax uitgaand’.
  • Vul de beschrijving in als je meerdere faxaccounts hebt.
  • Vul bij uitgaand nummer je faxnummer in, zodat de ontvanger de afzender kan zien.
  • Onderdruk uitgaand nummer: Wil je anoniem uitbellen, vink deze optie dan aan.
  • Selecteer het juiste landnummer.
  • Bij mag uitbellen naar selecteer je de type nummers, zoals regionaal, service nummer en internationaal, waar je uitgaande faxen naartoe kan versturen met dit account.
  • Klik op opslaan.

E-mail & Domein instellen

• Ga terug naar Fax uitgaand en klik op E-mail & Domein en selecteer toevoegen.
  • Selecteer het juiste fax account
  • Vul hier het e-mailadres in waarmee je uitgaand wilt faxen. Wil je faxen met je alle e-mailadressen van je domeinnaam? Geen probleem, vul dan in @domeinnaam.nl.
  • Heb je ingevuld dat je vanuit je domeinnaam wil faxen dan verschijnt er een nieuw invulvak:
  • Stuur validatie-e-mail naar. Vul hier een volledig email adres in waar je de validatie-mail op wil ontvangen. Let op: dit email adres moet dezelfde domeinnaam hebben als je aangevraagd hebt.

• Als je een vinkje zet bij Voeg body toe, dan wordt de tekst in je mail ook meegestuurd met de fax. Let op: dit kan soms voor problemen zorgen bij het versturen van faxen.
  • Vink je verstuur gevalideerd aan, dan krijg je na het verzenden van je fax een mail van no-reply@voys.nl. Als de gegevens in de validatie mail kloppen klik dan op de link in de mail. Je ziet dan: Je faxbericht is succesvol gevalideerd staan in je scherm.
  • Klik Opslaan

Je krijgt na het opslaan een validatie-e-mail toegestuurd. Klik hierin op de link om je e-mailadres of domeinnaam te activeren voor de faxdienst.

Hoe verstuur je een fax?

Als je de dienst hebt aangemaakt, kun je faxen versturen via je e-mail.

• Stel een nieuw e-mailtje op
  • Voer in het onderwerpveld het faxnummer in waar de fax naar gestuurd moet worden in het formaat 0501234567 en voor buitenlandse nummers 0033501234567 of +33501234567. Dus zonder haakjes of spaties. Je kunt ook naar meerdere faxnummers sturen. Scheid hiervoor de nummers met een komma, zonder spatie.
  • Voeg in de bijlage een .pdf document toe. Je kunt meerdere pdf-jes toevoegen aan de e-mail. Let op: Dit mag in totaal niet meer dan 7MB zijn.
  • Stuur de mail naar fax@versturen.nu
  • Je ontvangt na verzending van je fax een bevestiging in je mailbox

Webfax

Je kan ook faxen via de portal.

• Klik op beheer
  • Klik op Fax uitgaand
  • Klik op verstuur fax
  • Voer in het Faxnummer veld het faxnummer in waar de fax naar gestuurd moet worden in het formaat 0501234567 en voor buitenlandse nummers 0033501234567 of +33501234567. Dus zonder haakjes of spaties. Je kunt ook naar meerdere faxnummers sturen. Scheid hiervoor de nummers met een komma, zonder spatie.
  • Voeg bij bestand een .pdf document toe. Je kunt meerdere pdf-jes toevoegen. Let op: Dit mag in totaal niet meer dan 7MB zijn.
  • Druk op verzenden

Het werkt niet…

Fax je naar een nationaal nummer en het werkt niet, bel dan naar het nummer. Hoor je een paar pieptonen, dan is het een faxnummer. Als het geen faxnummer is, dan kan de fax niet gestuurd worden. Als het wel een faxnummer is, controleer dan of het e-mailadres dat je gebruikt wel gekoppeld is aan de faxdienst.

Fax je naar een internationaal nummer dan zijn de routes die de fax aflegt langer waardoor er problemen kunnen ontstaan. We kunnen niet garanderen dat faxen naar het buitenland altijd goed aankomen en door de langere route is het helaas ook niet mogelijk om te onderzoeken waar het misgaat.