Quality of Service (QoS)

Quality of Service (QoS) kan je gebruiken om VoIP verkeer voorrang te geven op ander internetverkeer. Dit kan handig zijn als je een langzame internetverbinding hebt of als je je internetverbinding intensief gebruikt (veel uploaden en downloaden).

Het instellen van QoS doe je in je router. Het verschilt erg per router hoe je dit instelt. De beste en makkelijkste manier om QoS in te stellen is om al het verkeer naar ons VoIP platform voorrang te geven. Je kunt hiervoor de IP reeks gebruiken die in deze handleiding staat.