☎️

Toestel settings

icon

Je wil als eerste uitsluiten dat jouw hardware kapot is. Of wellicht moet deze even iets anders worden aangesloten of uitgebreid. Daarom begin ik met de Hardware en DECT-issues.

icon

Hoorn of headset defect vast toestel

Bij Hoofdnummer stel je in met welk telefoonnummer je uitbelt. Wil je per toestel met een ander nummer uitbellen, klik dan hier. Volg onderstaande stappen om je hoofdnummer in te stellen.

Wanneer je audio issues op een bureautoestel ervaart, kan het zijn dat de hoorn of headset defect is. Het is handig om altijd een (test-)gesprek te voeren op de luidspreker. Werkt het nu wel? Er is een issue met de hoorn of headset. Check even of alle kabeltjes goed zijn aangesloten. Is dat het geval, maar werkt de audio via de hoorn nog niet? Dan is het tijd voor een nieuwe hoorn of headset. Heb je ook op de luidspreker geluidsproblemen ga dan snel door naar toestel-instellingen.

icon

Krakend geluid op de DECT-handset

Haperend of krakend geluid op DECT handsetjes kan meerdere redenen hebben. Om er achter te komen waar dit precies aan ligt gaan we op onderzoek uit!

• Batterijen. Vervang altijd de batterijen van de toestellen voor een nieuw setje als je toestel kuren begint te vertonen. Batterijen die zijn meegeleverd hebben vaak een beperkte levensduur. Wanneer deze niet meer goed werken kan dit effect hebben op de audio. Alle DECT-setjes die wij leveren zijn voorzien van oplaadbare AAA batterijen. Let er goed op dat je echt oplaadbare batterijen in je toestel doet, want anders gaat de boel stuk!
  • WiFi-router. Met name Yealink basestations willen wel eens de nare eigenschap hebben dat WiFi-signaal van jouw Wifi-router intefereert met het DECT signaal van de base waardoor er audio-issues optreden. Oplossing? Deze twee even >1m bij elkaar vandaan zetten
  • DECT-bereik. DECT-bereik is zeer sterk afhankelijk van de constructie van het pand waar jouw DECT-set zich bevindt. In een pand met een stalen constructie kan dit slechts enkele meters zijn, waar dit in een loods of open veld mogelijk meer dan honderd meter is. Wanneer jouw toestellen geen vol bereik aangeven, is de audio-kwaliteit niet optimaal. Je kan er voor kiezen om een DECT-repeater op te hangen waar het bereik nog wel optimaal is. Het DECT-bereik wordt dan groter. Wil je het echt goed aanpakken en heb je een Multicel DECT-systeem kan je een DECT-meting laten inplannen via Voys!
  • Stuk. Een DECT-handset valt wel eens op de grond en heeft het in het algemeen zwaarder te verduren dan een bureau-toestel. Het ook gewoon zo zijn dat deze stuk is. Via Voys kan je een nieuw handsetje bestellen!